Uitzending
Bureau Sport - Aflevering 4

Aflevering 4

Bureau Sport

25-1-2018

| 527 x bekeken | 0 reacties
8
Frank Evenblij en Erik Dijkstra fietsen door het Olympisch dorp van Pyeongchang om te kijken of de Nederlandse sporters zich daar wel thuis gaan voelen. Erik onderzoekt het bijzondere verhaal van de Noord-Koreaanse schaatsster Han Pil-hwa. Zij was met haar zilveren plak op de 3000 meter in 1964 de eerste Aziaat ooit die een medaille haalde op de Winterspelen en leefde sinds de Koreaanse oorlog in de jaren 50 gescheiden van haar Zuid-Koreaanse broer. Aan de bar gaan schaatshunks Mark Tuitert, Kjeld Nuis en Dai Dai Ntab met elkaar in gesprek. In de spiegelmonoloog praat een wintersporter over zijn lichaam en Ireen Wüst kiest een speciaal fragment uit haar rijke carrière. Erik brengt een ode aan volgens hem het mooiste onderdeel van de Winterspelen: de 10 kilometer schaatsen. Nederlanders houden van schaatsen, Koreanen van karaoke. Er wordt dan ook afgesloten met de Schaatskaraoke.

In deze uitzending van Bureau Sport waren Kjeld Nuis en Mark Tuitert te gast. De presentatie was in handen van Erik Dijkstra en Frank Evenblij. Deze uitzending van het programma Bureau Sport met de titel Aflevering 4 werd uitgezonden op donderdag 25 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee