Uitzending
Buitenhof - Pieter van Vollenhoven, Pensioenen & Huisartsen

Pieter van Vollenhoven, Pensioenen & Huisartsen

Buitenhof

12-6-2011

| 1512 x bekeken | 0 reacties
7
Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven
In Buitenhof Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. In februari nam hij afscheid als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die ene en onafhankelijke Raad is zijn levenswerk, want Van Vollenhoven heeft bij de politiek 22 jaar moeten strijden voor de oprichting ervan. Maar kan deze rampenbestrijder na zoveel jaren wel stoppen met werken, of blijft hij zich inzetten voor veiligheid? En hoe zit het met zijn werk voor de natuur en natuurmonumenten in een tijd dat daarop vanuit de overheid flink wordt bezuinigd?

De toekomst van de oudedagsvoorziening
De pensioenen worden onzekerder, terwijl er langer moet worden doorgewerkt. Dat is de strekking van het pensioenakkoord dat deze vrijdag na een jaar onderhandelen door sociale partners en het kabinet werd ondertekend. Maar is onze oudedagsvoorziening daarmee ook gered? Of staan de pensioenen nog steeds op de tocht? Daarover Casper van Ewijk, adjunct-directeur van het Centraal Planbureau.

Steven van Eijck
De huisartsen staan voor een korting van 132 miljoen – 20.000 euro per praktijk. Wat betekent dat voor hun patiënten? En wat betekent het voor het Regeerakkoord, dat toch vooral de eerstelijns gezondheidszorg wilde versterken – als filter voor de dure zorg in ziekenhuizen? De minister lijkt met deze korting haar eigen beleid – kostenbesparing, betere bereikbaarheid – overhoop te halen.
Steven van Eijck, bestuursvoorzitter van de Landelijke Huisartsenvereniging, kondigt aan dat de huisartsen zich krachtig tegen de maatregel zullen verzetten. Honderden assistenten zullen hun baan verliezen; weekend- en avonddiensten komen in het geding.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Pieter van Vollenhoven, Pensioenen & Huisartsen is uitgezonden op zondag 12 juni door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Casper van Ewijk, Pieter van Vollenhoven en Steven van Eijck.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!