Uitzending
Buitenhof - Almar Latour, Emily O’Reilly, Kay van de Linde, Tom-Jan Meeus

Almar Latour, Emily O’Reilly, Kay van de Linde, Tom-Jan Meeus

Buitenhof

13-11-2016

| 1413 x bekeken | 0 reacties
5
Trump en de media
De Amerikaanse media liggen onder vuur. Niet alleen zouden ze Donald Trump aan zijn overwinning hebben geholpen – aldus Hillary Clintons campagneleider John Podesta vrijdag – ze hebben de uitslag van de presidentsverkiezingen totaal onderschat. Hoe moeten de mainstream media verder in een wereld waar feiten verdacht zijn, en social media een eigen waarheid creëren? In Buitenhof de Nederlander Almar Latour, topman bij Dow Jones Media, de uitgever van onder meer de Wall Street Journal, de grootste krant van Amerika.

Trump en de Europese elite
De Verenigde Staten rekenden deze week af met het establishment. Maar ook in Europa groeit het ressentiment tegen de gevestigde klasse. In Buitenhof een gesprek met EU-Ombudsman Emily O’Reilly, waakhond van de Europese Unie. Over Trump, de overstap van oud-president van de Europese Commissie José Manuel Barroso naar Goldman Sachs en de verborgen bijbaan van oud-Eurocommissaris Neelie Kroes.

Trump en de Nederlandse verkiezingen
De overwinning van Donald Trump zorgde voor een politieke aardschok. Kay van de Linde was nauw betrokken bij de verkiezingscampagnes van Pim Fortuyn, Rita Verdonk en Rudy Giuliani. Wat betekent Trumps campagnestrategie voor de verkiezingscampagne in Nederland?

In deze uitzending van Buitenhof was Kay van de Linde te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Pieter Jan Hagens en Marcia Luyten. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Almar Latour, Emily O’Reilly, Kay van de Linde, Tom-Jan Meeus werd uitgezonden op zondag 13 november door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie