Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Buitenhof - 8-4-2007

8-4-2007

Buitenhof

1782 x bekeken | 0 reacties
6
De stand van het land en het recht op het vrije woord
De vrijheid van meningsuiting staat onder druk. Na de moord op Pim Fortuyn is er een omslag in wat er wel of niet gezegd mag worden. Het klimaat in onze samenleving lijkt met de dag te verharden. Uitspraken over moslims, de Koran en homo's: ze bepalen dagelijks het publieke debat en de agenda van de politiek. Onduidelijk is wat nu wel of niet gezegd en geschreven mag worden. Een debat over het recht op het vrije woord en de grenzen die een democratische rechtsstaat daaraan stelt met Meindert Fennema, hoogleraar politieke theorie en etnische verhoudingen Hans Dijkstal, voormalig politiek leider van de VVD en Aleid Wolfsen, oud-rechter en PvdA-Tweede Kamerlid.

Exit Uruzgan
De internationale druk op Nederland neemt toe om de missie in Afghanistan te verlengen. Afgelopen week drong Condoleezza Rice bij Maxime Verhagen aan om toch vooral actief te blijven na de zomer van 2008. Hoewel verlenging lang uitgesloten leek, gaat de regering deze zomer bekijken of dat toch een optie is. Moet Nederland blijven? Een discussie met Cees Homan, generaal-majoor der mariniers b.d, Mariko Peters, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, en Bram Boxhoorn, directeur van de Atlantische Commissie in Den Haag.

Presentatie: Peter van Ingen.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 8 april door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Hans Dijkstal, Aleid Wolfsen, Meindert Fennema en Mariko Peters. De presentatie was in handen van Peter van Ingen. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie