Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Buitenhof - 22-4-2007

22-4-2007

Buitenhof

1372 x bekeken | 0 reacties
6
Welke hulp helpt?
Minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking is een van de weinige bewindslieden die niet 100 dagen Nederland intrekt, maar vooral de oren in het buitenland te luisteren legt. Daarbij zit hij niet stil: er moet niet zoveel ontwikkelingsgeld naar Defensie, de Verenigde Naties moeten hervormd en de rol van Nederlandse bedrijven bij ontwikkelingssamenwerking moet kleiner worden. Daarover zegt werkgeversvereniging VNO nu al dat Koenders 'de nieuwe Jan Pronk' is. Welke koers gaat Koenders varen? In Buitenhof een gesprek over ontwikkelings-samenwerking die politieker moet, Afrika en de grenzen aan de hulp.

TNT Post onder druk
Peter Bakker, de voorzitter van de Raad van Bestuur van TNT Post over de positie van TNT in Nederland. Volgende week stemt de Tweede Kamer over de nieuwe Postwet. Daarmee wordt de liberalisering van de postmarkt een feit. Het wordt voor buitenlandse bedrijven nog eenvoudiger om op de Nederlandse postmarkt actief te worden. Wat heeft dat voor gevolgen voor de consument? Biedt TNT een sociale regeling aan de bijna tienduizend medewerkers die het bedrijf op termijn moeten verlaten vanwege de toenemende concurrentie van goedkope postbedrijven? En hoe gaat het bedrijf zelf de internationale markten veroveren? Bakker zal ook zijn visie geven op aandeelhoudersactivisme en private equity. Hoe gevoelig is ook zijn bedrijf voor het zogenaamde sprinkhanenkapitalisme?

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 22 april door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Bert Koenders en Peter Bakker. De presentatie was in handen van Clairy Polak. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie