Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Buitenhof - 11-2-2007

11-2-2007

Buitenhof

1658 x bekeken | 0 reacties
6
Van secondant tot kroonprins
Hij stond lange tijd bekend als vakbondsman. Sinds vijf weken behoort hij tot de politieke elite van het land. Jacques Tichelaar, mede-onderhandelaar van de Partij van de Arbeid in de formatie. Wouter Bos noemde vrijdag zijn secondant onmisbaar bij het bereikte akkoord. Een gesprek over de geheimen van succesvol politiek bedrijven.

Samen met z'n allen tot achter de voordeur?
Samenleven, gedeelde waarden en normen en gemeenschapszin zijn sleutelwoorden in het nieuwe regeerakkoord. De kritiek op dit akkoord richt zich dan ook vooral op het betuttelende karakter: de staat weet wel wat goed voor ons is en gaat zich tot achter onze voordeur met ons leven bemoeien. Is de nadruk van de coalitiepartijen op het gemeenschapsdenken een noodzakelijke correctie op het liberale gedachtengoed of is Vadertje Staat weer terug? Een discussie tussen de directeuren van de wetenschappelijke bureaus van de VVD en het CDA: Patrick van Schie en Ab Klink.

Mijn idee
Van Fatma Koser Kaya, tweede op de lijst van D66.

Presentatie: Peter van Ingen.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 11 februari door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Jacques Tichelaar, Ab Klink en Fatma Koser Kaya. De presentatie was in handen van Peter van Ingen. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie