Elk jaar gooien we in Nederland ruim 2 miljoen ton aan voedsel weg. Deze miljarden verslindende verspilling probeert de Nederlandse overheid een halt toe te roepen. In 2030 moet onze nationale voedselverspilling gehalveerd zijn. Er is een heuse Taskforce opgericht, die de verspilling van bedrijven moet tegengaan. Maar hoe zorg je ervoor dat afgekeurd voedsel niet op de vuilnishoop belandt?
Liesbeth Staats gaat bij supermarkten en restaurants op zoek naar oplossingen. Hoe ver is Nederland in de strijd tegen voedselverspilling? Ruim 50% van de verspilling vindt thuis plaats. Hoe krijg je de bevolking zover om minder te morsen met voedsel? In Denemarken weten ze hoe je dat. Liesbeth ging ook naar Kopenhagen om te kijken wat we van de Denen kunnen leren.
De presentatie was in handen van
Aart Zeeman,
Liesbeth Staats,
Sacha de Boer en Henk van der AAa. Deze uitzending van het programma Brandpunt met de titel Rolmodel tegen de voedselverspilling werd uitgezonden op donderdag 31 mei door de KRO.