Uitzending
Brandpunt - 9-6-2013

9-6-2013

Brandpunt

1105 x bekeken | 0 reacties
5
PatiŽnten in een verpleeghuis die al jaren onterecht hun eigen wasrekening moeten betalen. Een instelling die 20.000 euro ontvangt voor de begeleiding van een cliŽnt maar hem laat werken als klusjesman. Gerommel met patiŽntendossiers. Het zijn maar een paar voorbeelden van de honderden tips die Brandpunt kreeg na de eerdere uitzending over misstanden in de zorg. Aan de vooravond van een groot debat in de Tweede kamer over de toekomst van onze zorg: Aart Zeeman met deel twee van sjoemelen in de zorg.

Volgende maand treedt ie aan als hoogste baas van de KLM. Het is het volgende hoofdstuk in het succesverhaal van Camiel Eurlings, wonderkind uit het zuiden. Er is ťťn ding dat ie nooit heeft bereikt: leider worden van de partij die hem groot heeft gemaakt, het CDA. Maar wat gebeurde er precies rondom het terugtreden van premier Balkenende dat de politieke carriŤre van Eurlings blokkeerde? En is het echt puur toeval dat een voormalig minister van verkeer en waterstaat ineens in dienst treedt bij de KLM? Een profiel van Camiel Eurlings van Wouter Kurpershoek.

Het gebeurt met grote regelmaat in de Verenigde Staten: een alles vernietigende tornado trekt in korte tijd een spoor van vernieling. Hele woonwijken worden weggevaagd. Ook deze keer, in Oklahoma, was er gewaarschuwd maar desondanks vonden 24 mensen de dood. Om nog tijdiger te kunnen waarschuwen wagen zogenaamde stormchasers hun leven om het geheim achter dit gewelddadige natuurverschijnsel te ontrafelen. Sven Kockelmann over de wetenschap om mensen te beschermen tegen het allesverwoestende geweld van de natuur.

Deze uitzending van het programma Brandpunt is uitgezonden op zondag 9 juni door de KRO. De presentatie was in handen van Aart Zeeman, Fons de Poel, Sven Kockelmann, Wouter Kurpershoek en Hella van der Wijst.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie