Uitzending
Bloed, zweet & snaren - Mariss Jansons

Mariss Jansons

Bloed, zweet & snaren

7-6-2015

| 1108 x bekeken | 0 reacties
7
De eerste aflevering van 'Bloed, zweet en concerten' zal volledig worden gewijd aan chef-dirigent Mariss Jansons. In zijn huis in Sint Petersburg vertelt hij openhartig over zijn enorme collectie partituren en geluidsopnamen. Ook zien we een bijzonder bezoek aan de plek waar de dirigent zijn carrière begon: de Philharmonie in Sint Petersburg. Hier zag Jansons als jongetje zijn vader op de bok staan. Orkestdirecteur Jan Raes en de orkestmusici Vesko Eschkenazi, Dominic Seldis en Henk Rubingh vertellen over de maestro. Na dit persoonlijke portret wordt een deel van het afscheidsconcert van Mariss Jansons uitgezonden, waarbij ook het koninklijk paar aanwezig was. Te zien en te horen is het Koninklijk Concertgebouworkest met liederen van Mahler, Berio en Copland met als solist Thomas Hampson.

In deze uitzending van Bloed, zweet & snaren was Dominic Seldis te gast. Deze uitzending van het programma Bloed, zweet & snaren met de titel Mariss Jansons werd uitgezonden op zondag 7 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee