Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blik op de Weg - 18-11-2008

18-11-2008

Blik op de Weg

1635 x bekeken | 0 reacties
5
Deze aflevering staat helemaal in het teken van de vrachtwagen. Anno 2008 nog steeds een van de meest populaire transportmiddelen. Vrachtwagens zie je in allerlei maten en kleuren. Ze vervoeren zwaar en groot materieel, gevaarlijke stoffen en vloeibare stoffen. Voor de hoeveelheid belading is echter wel aan een maximum gesteld. Wanneer dit wordt overschreden is dat vaak makkelijk te zien. Bij deze twee voertuigen konden we dat vooral goed zien en na een meting op de weegbrug werd het vermoeden bevestigd.

Vrachtwagens hebben zich aan een aantal andere regels te houden. Een daarvan is het verboden in te halen op bepaald tijden en wegen. Dit in verband met de files. Daarnaast is de maximum snelheid van vrachtwagens 80km/u. Ongelukken waarbij vrachtwagens betrokken zijn geven extra veel werk voor de bergers.

De Koninklijke landmacht heeft ook veel te maken met vrachtwagens en ander groot- en zwaar materieel. Hiervoor zijn speciale rijvaardigheden nodig en de landmacht heeft hier een eigen opleiding voor met zelfs een heel eigen opleidingsterrein van 124 hectare. Soms zijn deze voertuigen ook op de openbare weg te zien. Het verplaatsen gebeurt met name wanneer men zich verplaats van de thuisbasis naar een oefenterrein of naar de locatie voor het inschepen naar het buitenland.

Wanneer militaire voertuigen zich over de openbare weg verplaatsen gebeurt dat meestal in een militaire colonne. Omdat dit niet vaak voorkomt behandelen we hier wat meer aandacht aan. Daarnaast levert het ook mooie beelden op!

Deze uitzending van het programma Blik op de Weg is uitgezonden op dinsdag 18 november door de AVRO. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee