Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blik op de Weg - 10-3-2009

10-3-2009

Blik op de Weg

1138 x bekeken | 0 reacties
6
Richtingaanwijzers, groot licht, claxon, remlicht en handgebaren. Het zijn allemaal mogelijkheden om met elkaar te communiceren in het verkeer. In deze aflevering hebben we hiervan een aantal mooie voorbeelden.

De binnenstad is het territorium van het winkelend publiek. Vooral in grote steden en in het weekend zijn dit erg drukke plekken. Voor de ambulancedienst is het daardoor vaak lastig om snel ter plaatse te zijn. Utrecht heeft hier de oplossing voor: de fietsambulance. Kompleet uitgerust als ambulance fietsen zij rond en zijn snel ter plaatse. In deze aflevering stappen wij ook op de fiets en proberen de heren van de fietsambulance bij te blijven.

Sommige bestuurders vinden het nodig om wat verder te gaan in de communicatie. Even uitstappen, iemand klem zetten of gewoon de middelvinger op steken. We hebben een aantal mooie voorbeelden van 'conflicten' waarbij irritatie een grote rol speelt. Met een van de bestuurders spreken we nog even na.

Deze week sluiten we af met een beginnend bestuurder. Hij schat zijn inhaalmanoeuvres niet bepaald goed in. Het gaat allemaal maar net goed. De agent heeft helaas slecht nieuws voor de bestuurder.

Deze uitzending van het programma Blik op de Weg is uitgezonden op dinsdag 10 maart door de AVRO. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee