Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Start nieuw seizoen

Start nieuw seizoen

Blauw Bloed

11-9-2010

| 2070 x bekeken | 0 reacties
6
Blauw Bloed start een nieuw seizoen actuele uitzendingen. Daarin onder andere een terugblik op het jaarlijkse fotomoment.
Verder is er aandacht voor prinses Máxima, die samen met de bekende zangers Nick en Simon het startsein geeft voor de actie Schoenmaatjes van Stichting Edukans. Máxima zal, samen met een aantal basisschoolkinderen, schoenendozen gaan vullen met speelgoed en schoolspullen voor kinderen in ontwikkelingslanden.
Ook wordt er in deze eerste uitzending uitgebreid teruggeblikt op een roerige zomer. Zo kondigde de Deense prinses Mary aan in verwachting te zijn van een tweeling, maakte prins Albert van Monaco zijn verloving bekend en waren veel royals, waaronder ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima, aanwezig op de glamoureuze bruiloft van de Griekse prins Nikolaos.
Verder was het WK Voetbal in Zuid-Afrika een trefpunt voor leden van de verschillende koningshuizen. Willem-Alexander en Máxima juichten het Nederlands elftal naar de finale, maar zagen uiteindelijk de Spaanse royals er met de winst vandoor gaan. Ook het traditionele fotomoment van het prinselijk gezin stond volledig in het teken van het WK Voetbal, zo liet prinses Amalia met haar oranje vuvuzela duidelijk blijken!
Voor koningin Beatrix was het geen rustige zomer, dankzij alle perikelen rondom de formatie van een nieuw kabinet. Ook deze week weer heeft de vorstin haar handen vol aan politiek Den Haag. In de studio praat presentator Jeroen Snel over de rol van de koningin bij deze formatie met Pieter Klein Beernink, verslaggever Koninklijk Huis bij De Telegraaf.
En modedeskundigen Cecile Narinx en Paul Schulten geven hun visie op de steeds opvallender prints die de royals de laatste tijd dragen. Van bloemenprint tot tijgerprint en van grafische dessins tot ruitjes, de print is de modetrend van afgelopen zomer. Koploper is misschien wel koningin Beatrix, die menig mantelpak weet op te fleuren met een bloemenprintje.
Verder vertelt prinses Margriet in een persoonlijk interview over haar banden met de Nederlandse koopvaardij. Deze zomer opende Margriet in het Maritiem Museum in Rotterdam een tentoonstelling over de koopvaardij en de prinses blikt zelf terug op een aantal bijzondere momenten die ze als petekind van de koopvaardij beleefde.
Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Start nieuw seizoen is uitgezonden op zaterdag 11 september door de EO. Te gast waren Paul Schulten en Cécile Narinx. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie