Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Muzikale week voor Máxima

Muzikale week voor Máxima

Blauw Bloed

17-5-2014

| 3297 x bekeken | 0 reacties
5
Koningin Máxima is deze week volop met muziek bezig. Zo gaf ze maandag het startschot voor de inzamelingsactie van instrumenten voor muziekonderwijs aan kinderen. Dinsdag was ze in Zwolle bij de Symfonie voor Angsthazen en Durfals. En donderdag was de vorstin in Huizen in het woonzorgcentrum De Bolder bij het jubileumconcert van de Stichting Muziek in Huis.

Daarnaast een verslag van het bezoek van koning Willem-Alexander aan Groningen waar hij het startsein gaf voor de viering van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit in de stad. De koning kreeg onder andere een serenade van studenten te horen vanaf het plein voor het academiegebouw.

Donderdag is de film 'Grace of Monaco' in première gegaan in Cannes. Opvallende aanwezigen waren prins Maurits en zijn vrouw prinses Marilène. Terwijl de Monegaskische prinsenfamilie opvallend afwezig was. De royals uit Monaco zijn verontwaardigd omdat de film niet een correct beeld van hun moeder zou geven. Met filmkenner René Mioch bespreken we de reacties op de première.

Koningin Máxima is ruim een jaar geleden vorstin geworden. Wat is er aan haar kledingstijl veranderd sinds ze koningin is? Draagt ze bijvoorbeeld meer hoeden? Modekenner Cecile Narinx laat haar licht schijnen over de kleding van Máxima.

En: het is dit jaar honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon. De strijd kostte miljoenen mensen het leven en betekende het einde van drie Europese vorstendommen. Het begon allemaal op 28 juni 1914 met één schot, in de Bosnische stad Sarajevo. In 'Blauw Bloed' een historische terugblik.

In deze uitzending van Blauw Bloed waren René Mioch en Cécile Narinx te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Muzikale week voor Máxima werd uitgezonden op zaterdag 17 mei door de EO. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Blauw Bloed - Blauw Bloed brengt dagen na dood Queen in beeld

    Blauw Bloed brengt dagen na dood Queen in beeld

    16-9-2022

    Het royaltyprogramma Blauw Bloed blikt om 16:00 uur in een extra lange uitzending op NPO 1 terug op de gebeurtenissen in de dagen na het overlijden van koningin Elizabeth. Correspondent Lia van Bekhoven laat in 45…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten