Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Koninklijke rebellen

Koninklijke rebellen

Blauw Bloed

27-9-2008

| 1171 x bekeken | 0 reacties
6
Opgroeien aan het hof in een strak keurslijf vol protocol en altijd camera's om je heen: dat legt een flinke druk op je leven. Niet iedere royal is er even goed tegen bestand. In deze uitzending aandacht voor de broers en zussen van de troonopvolgers. De troon is niet voor hen weggelegd en dus hebben ze meer vrijheden. Maar niet iedere royal weet daar even 'koninklijk' mee om te gaan.

Prins Friso vierde afgelopen donderdag zijn 40ste verjaardag. In Londen leidt hij, samen met zijn echtgenote prinses Mabel en hun twee dochtertjes, een leven dat zich vooral buiten de schijnwerpers afspeelt. Een gesprek met societykenner en journalist Thomas Lepeltak.

Koningin Beatrix deed deze week persoonlijk de deur van Paleis Huis ten Bosch open voor de jonge verkopers van de kinderpostzegels. Het is dit jaar voor de zestigste keer op rij dat de postzegels en kaarten worden verkocht. De Oranjes zijn één van de trouwste klanten.

Verder volgt 'Blauw Bloed' prinses Máxima bij de heropening van de Haarlemse Stadsschouwburg.

De oud-schaatssters Stien Kaiser en Carry Geyssen vertellen over hun Oranjemoment. De beide dames wonnen tijdens de Olympische Spelen van 1968 medailles. Prinses Beatrix en prins Claus waren toen één van de eersten die de kampioenen persoonlijk feliciteerden.

We praten met Edgar Vos en Monique Collignon. De beide modedeskundigen kijken terug op de afgelopen maand daar waar het de kleding van onze royals betreft. Wat staat wel en wat juist niet?

En een overzicht van het royaltynieuws dat de afgelopen week opviel in de binnen- en buitenlandse media.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Koninklijke rebellen is uitgezonden op zaterdag 27 september door de EO. Te gast waren Edgar Vos, Thomas Lepeltak en Monique Collignon. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie