Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Koningin op laatste moment niet naar Oman

Koningin op laatste moment niet naar Oman

Blauw Bloed

5-3-2011

| 1820 x bekeken | 0 reacties
6
In de komende uitzending van Blauw Bloed uitgebreid aandacht voor de afgelasting van het staatsbezoek aan Oman. Omdat het te onrustig is in het land zal koningin Beatrix zondag toch niet beginnen aan haar geplande staatsbezoek aan de Golfstaat. Volgende week zal ze, samen met prins Willem-Alexander en prinses Máxima, echter wel afreizen voor een ander staatsbezoek in de regio, namelijk aan het land Qatar.
Prinses Máxima is ondertussen ook druk in eigen land aan het werk. Op donderdag is de prinses aanwezig bij de verkiezing van het het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland. Deze onderwijsprijs krijgt daarmee koninklijke glans.
Op vrijdag is prinses Máxima alweer op de openingsdag van het Women Inc. festival in Amsterdam. Hier staat de vraag centraal hoe vrouwen hun talenten zo goed mogelijk kunnen gebruiken om de top te bereiken. En als iemand daar verstand van heeft, is dat uiteraard prinses Máxima!
Normaal gesproken zou de moeder van prins William, Diana, een belangrijke rol hebben gespeeld in de aanloop naar het huwelijk van haar zoon. Nu is het juist stiefmoeder Camilla die deze rol op zich neemt. En haar relatie met William en Kate lijkt beter dan ooit te zijn.
Verder het voorlopig laatste deel van de Oranjeroute door Zeeland. In Middelburg bezoekt historica Reinildis van Ditzhuyzen onder andere de bloemist die op Koninginnedag 2010 alle bloemen voor het bordes van het stadhuis mocht verzorgen.
Vrijwel elke prinses heeft er wel één of meerdere in de kast hangen. De trenchcoat. Hij bestaat al sinds 1850 toen die werd geïntroduceerd door het bekende merk Burberry. En door de jaren heen is de jas altijd trendy gebleven. Ook de royals zijn er duidelijk gek op.
En de vrouwelijke royals hebben natuurlijk heel wat adviseurs als het gaat om hun styling. De beste couturiers en visagisten, ze worden allemaal ingevlogen om de prinsessen te laten stralen op de rode loper. Maar welk kapsel is nu echt koninklijk te noemen terwijl het ook nog leuk en trendy is?
Dit en nog veel meer koninklijk nieuws in Blauw Bloed, rond 19.25 uur op Nederland 2.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Koningin op laatste moment niet naar Oman is uitgezonden op zaterdag 5 maart door de EO. Te gast was Reinildis van Ditzhuyzen. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie