Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Koningin Máxima stralend middelpunt

Koningin Máxima stralend middelpunt

Blauw Bloed

6-9-2014

| 2507 x bekeken | 0 reacties
5
Koningin Máxima heeft woensdag in Middelburg het nieuwe Centrum voor Onderwijsexcellentie van University College Roosevelt geopend. Dit centrum wil kennis en expertise bij onderwijsinstellingen in Zeeland vergroten. Dit gebeurt onder meer door het bundelen van initiatieven en het doen van onderzoek. Tien jaar geleden opende koningin Beatrix het University College en nu was koningin Máxima er om een uitbreiding te openen.

Daarnaast aandacht voor de nieuwe grootmeesteres van de koning en de veranderingen in de hofhouding. Remco Meijer, verslaggever Koninklijk Huis van de Volkskrant gaat in op de lijn die ons vorstenpaar hiermee inzet.

Prinses Beatrix ging vrijdag naar Hitzacker, in Duitsland, de geboorteplaats van haar man prins Claus. Daar opende zij een naar Claus genoemde promenade. Opmerkelijk punt daarbij is het beveiligingswerk dat de bewoners van het stadje moet beschermen tegen hoog water van de rivier de Elbe. Prinses Beatrix bracht twee keer eerder een bezoek aan Hitzacker. In 1965 bezocht zij het dorp samen met Prins Claus ter gelegenheid van hun verloving en in 2005 onthulde zij een borstbeeld van de Prins. De Prins van Oranje was in 2008 in Hitzacker aanwezig bij een seminar over de bescherming tegen hoogwater.

Deze zomer was een bewogen en afwisselende tijd voor veel royals. Er waren herdenkingen, vieringen en voor velen ook tijd voor vakantie. Wat deden de Europese prinsen, prinsessen en vorsten de afgelopen weken ? Een overzicht waarin onder andere het Deens kroonprinselijk gezin op pad is in Groenland. En de Britse prinsen Harry, William en zijn vrouw Kate, bij het begin van de Tour de France in actie zijn.

Tot 30 april vorig jaar herkenden we prinses Máxima nog aan haar losse haren en naturel make-up. Maar nu als koningin haalt ze alles uit de kast om er glamourous uit te zien. Dit is de beauty van koningin Máxima. Wat valt de kenners op?

Ook aandacht voor de mooie serviezen van de tsaren van Rusland. Deze pronkstukken zijn de komende tijd te zien in de Hermitage in Amsterdam. Blauw Bloed nam alvast een kijkje bij deze bijzondere collectie die bestaat uit borden, soepterrines, schalen en nog veel meer!

De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Koningin Máxima stralend middelpunt werd uitgezonden op zaterdag 6 september door de EO. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie