Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Exclusief interview met vroegere koning Michael

Exclusief interview met vroegere koning Michael

Blauw Bloed

28-3-2009

| 1343 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week doet 'Blauw Bloed' uitgebreid verslag vanuit Roemenië. Presentator Jeroen Snel heeft een exclusief interview met de vroegere koning Michael I, die een bewogen leven achter de rug heeft. Tweemaal werd hij koning van Roemenië en tweemaal werd hij verdreven van de troon. De eerste keer door zijn eigen vader en na de Tweede Wereldoorlog nog een keer door de Sovjets. Na ruim vijftig jaar ballingschap keerde Michael I in 2001 eindelijk terug naar zijn geliefde Roemenië.
Daarnaast viert Michaels oudste dochter, ‘kroonprinses’ Margarita haar 60ste verjaardagsfeest. Hoewel de kans uitermate klein is dat zij ooit koningin van Roemenië wordt, viert men haar verjaardag evengoed met koninklijke grandeur. Diverse buitenlandse royals en adellijke families zijn uitgenodigd in Boekarest voor een tweedaags feest waar kosten noch moeiten voor werden gespaard.
Verder gaan prins Constantijn en zijn vrouw, prinses Laurentien, een avondje uit. In Breda woont het prinselijk paar de Nederlandse premičre van de film ‘The Reader’ bij. Prins Constantijn en vooral prinses Laurentien zijn de uitgelezen personen om deze premičre bij te wonen, aangezien de film draait om het thema laaggeletterdheid.
Prinses Margriet is deze week aanwezig bij de opening van een symposium over 75 jaar blindheidbestrijding in Nederland. Een onderwerp dat de prinses nauw aan het hart ligt, want door haar jongste zusje Christina weet prinses Margriet heel goed welke problemen een visuele handicap in het dagelijks leven kan opleveren.
Tot slot blikken we in 'Blauw Bloed' terug op de koninklijke outfits die we de afgelopen weken konden bewonderen bij de koningin en de prinsessen. Uiteraard geven de modedeskundigen weer antwoord op de vraag of de royals naar hun mening ook echt koninklijk voor de dag kwamen.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Exclusief interview met vroegere koning Michael is uitgezonden op zaterdag 28 maart door de EO. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee