Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - De Belgische Royals

De Belgische Royals

Blauw Bloed

10-4-2010

| 2016 x bekeken | 0 reacties
6
In deze aflevering veel aandacht voor de koninklijke familie van BelgiŽ. Presentator Jeroen Snel is in Brussel om onder meer verslag te doen van de aanstaande 50ste verjaardag van de Belgische kroonprins Filip. Op 15 april hoopt hij dit kroonjaar te vieren.
In 'Blauw Bloed' ziet u onder andere een recent interview dat de prins onlangs gaf over zijn naderende verjaardag, de toekomstige opvolging van zijn vader en zijn gezinsleven.
Verder ook een gesprek met Erik Wellens, auteur van het boek 'Prins Filip: Koning op wacht', dat op vrijdag 9 april verschijnt.
Maar er is meer te doen bij onze Zuiderburen. Zo openen op 15 april de koninklijke serres van Laken tijdelijk hun deuren voor bezoekers. In deze prachtige serres, architectonische kunststukjes van staal en glas, is al menig koninklijk bezoeker ontvangen en de Belgische royals vieren er zelf ook graag een feestje.
Ook in eigen land gebeurt uiteraard van alles. Zo brengt prins Willem-Alexander een bezoek aan het dorpshuis van Asperen. Het Oranjefonds, waar de prins samen met zijn vrouw beschermheer van is, heeft een financiŽle bijdrage aan dit dorpshuis geleverd.
En ook zijn tante, prinses Margriet, was deze week op pad. Zij opende in Haarlem een zogeheten regionaal kinderdienstencentrum, Het Duinhuis. Hier kunnen kinderen met een verstandelijke beperking terecht met hun ouders.
In deze uitzending mag ook de stijl van de Belgische royals niet onbesproken blijven. Couturier Monique Collignon geeft haar deskundige mening, evenals de Vlaamse modeontwerper Stijn Helsen. Hij mag ondermeer prinses Claire tot zijn vaste klantenkring rekenen en vertelt alle ins en outs van haar styling en die van de andere royals.
En het vierde deel van de Oranjeroute door Amsterdam staat geheel in het teken van Amsterdam Centraal Station. Historica Reinildis van Ditzhuyzen en erfgoeddeskundige Korneel Aschman tonen onder andere de volledig gerestaureerde koninklijke wachtkamer en vertellen welke vorsten er in het verleden per trein zijn aangekomen op Amsterdam CS.
Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel De Belgische Royals is uitgezonden op zaterdag 10 april door de EO. Te gast waren Monique Collignon en Reinildis van Ditzhuyzen. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie