Uitzending
Blauw Bloed - 4-7-2020

4-7-2020

Blauw Bloed

549 x bekeken | 0 reacties
5
Uitzending vanuit Haarzuilens in de provincie Utrecht. Deze week zijn we te gast bij Kasteel de Haar, het grootste kasteel van Nederland.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren deze week volop in touw. Zo nam de koning o.a. een kijkje in de Hof van Seghwaert in Zoetermeer. Deze oude perenboomgaard is met steun van het Oranje Fonds omgevormd tot een wijktuin en ontmoetingsplek voor de buurt. Koningin Máxima ging donderdag op werkbezoek bij een ggz-instelling in het Noord-Hollandse Schagen. Een dag eerder gaf ze acte de présence in theater De Nieuwe Regentes in Den Haag. Daar sprak ze met zzp'ers uit de culturele en creatieve sector, die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis. De koning en de koningin zijn vol energie, maar wat als je als een vorst op leeftijd bent en nog steeds regeert, zoals in de Scandinavische landen en Engeland. In plaats van een welverdiend pensioen regeert men daar tot het bittere eind.

Bij officiële gelegenheden draagt koningin Máxima vaak een hoed. Zo kan ze chic, herkenbaar en vooral koninklijk voor de dag te komen. Maar wist u dat al haar hoeden met de hand zijn gemaakt? Stijlmeester Bodo Breg vertelt alle ins en outs over de hoofddeksels van de koningin.

Een terugblik op het streekbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Zuidwest-Drenthe en we zien koningin Máxima bij de uitreiking van de Prix de Rome 2019 voor beeldend kunstenaars.

De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Deze uitzending van het programma Blauw Bloed werd uitgezonden op zaterdag 4 juli door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie