Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - 26-3-2014

26-3-2014

Blauw Bloed

1486 x bekeken | 0 reacties
5
Koningin Maxima krijgt vrijdag de prestigieuze Deutscher Medienpreis uitgereikt in Baden-Baden. De prijs wordt haar toegekend omdat ze zich wereldwijd inzet om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Blauw Bloed volgt de koning en koningin bij de uitreiking.

In de kleding van de royals is vaak de invloed van stijliconen te ontdekken. De mouwloze jurkjes van Jackie Kennedy bijvoorbeeld zijn terug te vinden in de garderobes van veel prinsessen en vorstinnen. Haar sixties stijl is weer helemaal in. Couturier Paul Schulten gaat in op de details die de kleding van Jackie kenmerkten en die volop populair zijn.

Professor Pieter van Vollenhoven fotografeert graag en vaak. Zijn voorkeur gaat uit naar het in beeld brengen van dieren en de natuur. In Amstelveen is deze week een tentoonstelling geopend met zijn werk. Blauw Bloed spreekt met de echtgenoot van prinses Margriet.

En: Koning Willem II stond bekend als kunstkoning. Hij heeft prachtige werken aangeschaft van Italiaanse, Franse en Spaanse oude meesters, Vlaamse primitieven en Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. Na zijn overlijden werd de kunstcollectie geveild. De meeste werken gingen naar musea en verzamelaars in het buitenland. In de tentoonstelling Willem II - Kunstkoning brengt het Dordrechts Museum voor het eerst een omvangrijk deel van de collectie weer bij elkaar. Aanleiding is de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.

In deze uitzending van Blauw Bloed waren Paul Schulten en Pieter van Vollenhoven te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Deze uitzending van het programma Blauw Bloed werd uitgezonden op woensdag 26 maart door de EO. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie