Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - 25-10-2008

25-10-2008

Blauw Bloed

1126 x bekeken | 0 reacties
6
Uitgebreid aandacht voor het driedaagse staatsbezoek dat de president van Ghana, John Kufuor, deze week bracht aan Nederland. Samen met zijn echtgenote was Kufuor te gast in ons land op uitnodiging van koningin Beatrix.

In 'Blauw Bloed' onder meer alle beelden van de ontmoeting tussen beide staatshoofden, het staatsbanket en de kranslegging op de Dam in Amsterdam. Koninklijk-Huisverslaggever Alex de Vries van De Telegraaf licht de relatie tussen beide landen toe.

Verder aandacht voor gebedsgenezeres Greet Hofmans. Deze week werd bekend dat 52 jaar na dato het rapport over de Hofmans-affaire openbaar wordt. De invloed die Hofmans op koningin Juliana had, was bijna funest voor het huwelijk van Bernhard en Juliana. In 1956 moest een commissie het 'Hofconflict' onderzoeken. In de studio is journalist Thomas Lepeltak te gast. Hoe verklaart hij dat Koningin Juliana zo onder de invloedssfeer van Hofmans kwam?

Elke provincie heeft er een: een Commissaris van de Koningin. Maar wat doet zo'n man of vrouw nu eigenlijk? En hoe close zijn ze met de koningin en andere royals? 'Blauw Bloed' had de gelegenheid een aantal dagen mee te lopen met de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen.

En het nieuwe boek van journaliste Els Smit 'Ontwerpers van Oranje'. Mode-ontwerpers die kleding maken voor leden van de Koninklijke Familie klappen doorgaans niet uit de school over hun clientele. Toch wist Smit een groot aantal topcouturiers zo ver te krijgen te praten over hun werk voor de royals. Uiteraard met de nodige discretie. Alles over de mode van Wilhelmina tot Amalia.

Tenslotte natuurlijk een overzicht van het koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed is uitgezonden op zaterdag 25 oktober door de EO. Te gast waren Thomas Lepeltak en Alex de Vries. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie