Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Birth Day - Nairobi

Nairobi

Birth Day

28-6-2015

| 1895 x bekeken | 0 reacties
6
In de grootste kraamkliniek van Kenia worden aan de lopende band kinderen geboren. Wat voor levensstart betekent dat?

Afrika is het continent met het hoogste geboortecijfer in de wereld. In de meeste Afrikaanse landen hebben vrouwen een gemiddelde van vijf tot zes kinderen, wat een ongelooflijk hoog cijfer is. In Kenia komen families met vier kinderen veel voor.

Lieve bezoekt de grootste kraamafdeling van Oost-Afrika, in Nairobi, waar iedere dag meer dan 50 kinderen geboren worden. Alle vrouwen die gaan bevallen, of die in het midden van hun bevalling zitten, verblijven samen in 1 grote kamer. Het is er druk en warm, en bijna elk half uur wordt er een kind geboren.

Lieve praat met deze vrouwen en gaat naar huis met sommige van hen. Verhalen over verkrachting, HIV, armoede, kindersterfte en moedersterfte zijn de orde van de dag, maar ondanks al deze ellende blijven de vrouwen geloven in een betere toekomst voor hun kinderen.

Deze uitzending van het programma Birth Day met de titel Nairobi werd uitgezonden op zondag 28 juni door de VPRO. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee