Culinair expert
Alain Caron is aan de rand van Amsterdam, bij de varkens van Dirk Koolen. Dirk is initiatiefnemer van een project, waarbij hij restproducten van ondernemers uit de stad haalt. Die verwerkt hij tot voedsel voor de varkens. Die varkens worden vervolgens weer aangeboden voor consumptie. In sommige gevallen komen ze zelfs op het bord terecht van de bedrijven die ze in eerste instantie hebben gevoed. Een klein voorbeeld van de circulaire economie, een actueel onderwerp op de agenda van de regering. Dirk werkt nu nog in het klein, maar heeft grootse plannen én dromen om zijn project uit te breiden. Alain gaat met hem op pad en kookt, zo duurzaam mogelijk, iets heerlijks met het vlees.
Maartje en Arjan droomden altijd al van een spannend huis met een geheimzinnige sfeer voor de kinderen. Die plek vinden ze in een woonboerderij uit 1890 te Wadenoijen. Het stel richt het familiehuis in met frisse kleuren en waardevolle familiestukken. Regelmatig speelt Maartje met de inrichting van het huis, waardoor het aanvoelt als een warme deken, of zoals Maartje het zelf zegt: een huize Roezemoes.
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger en
Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op vrijdag 1 februari door KRO-NCRV.