Culinair expert
Alain Caron ontmoet in Amsterdam Camille Parthesius, die half Nederlands/half Frans is. Van haar Franse moeder en vooral haar Franse oma heeft ze de liefde voor eten en drinken meegekregen. Camille houdt ook erg van wijn, maar wil ook wel eens fris en dan graag iets anders dan cola, sinas of water. Daarom ontwikkelt ze een nieuw soort frisdrank. En die is dan weer geïnspireerd op
Japan. Camille hoopt nieuwe smaken te kunnen blijven ontwikkelen. Alain laat zich door Camille's frisdrank inspireren en maakt er een lekker gerecht bij.
Dertien jaar geleden verruilen Alma Huisken en Doortje Stellwagen de drukke Randstad voor Molenrij, een gehucht aan de Noord-Groningse waddendijk. Hier realiseren zij hun droom: een biodynamische landschapstuin. Op één hectare maken zij een siertuin, een boomgaard en een biodynamische moestuin. Ze hebben bijen, ganzen en kippen en maken gebruik van organisch afval. In de woorden van Alma: 'Afval bestaat niet. We tuinieren hier met ons goud!'
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger en
Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op vrijdag 20 juli door de KRO.