De meest duurzame manier van goederentransport is zonder twijfel door gebruik te maken van de wind. En dat is precies wat de bemanning van vrachtzeilschip Tres Hombres doet. Je moet er dus de tijd voor nemen, want varend op de wind moet je wel flexibel blijven. Culinair expert
Alain Caron wacht samen met chocoladenmaker Enver Loke in eerste instantie dan ook tevergeefs op de aankomst van het schip, met aan boord onder meer de cacao uit de
Dominicaanse Republiek voor Envers chocolade. Maar na een tocht van zes maanden maken die paar extra uren niks uit. Als de lading gelost wordt, is dat een klein feestje waard. En dan kan Alain met Enver en de chocolade aan de slag om wat lekkers te maken.
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger en
Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op vrijdag 15 juni door de KRO.