Uitzending
BinnensteBuiten - 28-4-2018

28-4-2018

BinnensteBuiten

897 x bekeken | 0 reacties
5
Wie kent hem niet? De klassieke Franse hartige taart met romige kaas en spek: de quiche lorraine. Ramon laat je zien hoe je de bodem maakt én hij maakt er een bijpassend Frans gerechtje naast. Voor de Franse cuisine hoef je dus niet naar een duur restaurant.

In het Gelderse Zieuwent wonen hoptelers Riet en Reinier. Ze hebben het buitenleven lief en ze hebben inmiddels alle kennis vergaard over het telen van hop. Is het niet een beetje vroeg voor hop? Jazeker, maar voordat die oogst begint, in de zomer, kun je de scheuten van de hopplant uit de grond halen en bereiden als groente. Culinair expert Alain Caron helpt ze met het klaarmaken van deze onbekende plant.

In Zeist runnen Vera en Harrie een ezelsociëteit. Zelf hadden ze ooit twee ezels waar ze dol op waren. Toen ze merkten dat ezels regelmatig werden verwaarloosd, wilden ze dat niet langer aanzien en startten ze een opvang voor ezels. Nu, zeventien jaar na de oprichting, is hun opvang een begrip in de omgeving en hebben al heel wat ezels een prachtig, nieuw leven gekregen op de ezelsociëteit.

De presentatie was in handen van Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman, Eva van de Ven, Martin Stuger en Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op zaterdag 28 april door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie