Chef-kok
Ramon Brugman zorgt voor een lekkere
snelle maaltijd waar vier personen van kunnen genieten. En hij kiest voor vis. Wijting dit keer, een kabeljauwachtige vis. Ramon gaart de wijting in een tomatensaus met kruiden en serveert hem met bulgur (een graansoort) en geroosterde venkel met een sinaasappeltwist.
René en Marja van de Vorle leren elkaar kennen in Italië, waar René na zijn agrarische opleiding is gaan werken. Inmiddels runnen zij een succesvol bedrijf waar ze met veel plezier en toewijding portobello's, kastanjechampignons en andere paddenstoelen kweken. Chef-kok
Alain Caron ziet hoe verschillende paddenstoelen worden gekweekt en maakt een heerlijk gerecht met portobello's.
Boswachter
Marieke Schatteleijn is in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Vlakbij het gebied waar ze zelf boswachter is, dus bekend terrein. Ze neemt ons mee in dit diverse landschap, te beginnen bij de zee en het strand waar wind en zand vrij spel hebben. In dit ruwe open landschap heb je prachtige vergezichten. Meer naar het binnenland toe zie je de mensenhand terug. Daar zijn dan juist weer prachtige bossen en buitenplaatsen door ontstaan.
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger en
Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma BinnensteBuiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op zaterdag 24 maart door KRO-NCRV.