Sharon maakt kipgehaktballetjes met koriander-limoen rijst en een salade. Het is belangrijk dat je kipgehakt goed kruidt, want het heeft van nature een neutrale smaak. De kruiden die Sharon gebruikt komen via de familie: haar oma leert het haar moeder die het op haar beurt weer aan Sharon door heeft gegeven. En zij geeft het door in dit recept.
Chef-kok Leon Mazairac is uitgenodigd in de kleinste destilleerderij van Nederland: op Ameland. Henk Schuurman maakt hier als hobby 'moonshine'. Ooit in
Amerika zo genoemd omdat er 's nachts illegaal, in het donker drank gestookt werd. De moonshine van Henk heeft een typisch Amelands tintje. Hij gebruikt de rogge van het eiland om alcohol te stoken en zeewier van het wad voor de smaak.
In het Brabantse Sint Agatha ligt een van de bestbewaarde kloostertuinen van Nederland. In het klooster wonen tegenwoordig nog maar zes kruisheren, waardoor de kloostertuin de laatste jaren in verval is geraakt. Er zijn te weinig handen om de tuin voldoende te kunnen onderhouden. De laatste kloosterlingen proberen samen met een aantal gepassioneerde vrijwilligers het tij te keren. In 2021 bestaat de tuin 650 jaar en dan moet de tuin hersteld zijn. Hier werken ze de komende jaren naartoe. Kruisheer Edgard Claes en vrijwilliger Lambert Bardoel leiden ons rond.
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger en
Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op zaterdag 17 februari door de KRO.