Chef-kok
Sharon de Miranda maakt een betaalbare maaltijd, een echte Surinaamse cassavetaart: bojo. Elke Surinaamse familie heeft zijn eigen bojorecept en natuurlijk vindt iedereen zijn eigen familierecept het beste. Maar Sharon vindt dat je er gewoon je eigen draai aan moet geven. Maak je eigen bojo.
Maxime Carstens en Gordon Tiemstra wonen hartje Amsterdam achter het Leidseplein. Met liefde heeft het jonge stel hun huurwoning opgeknapt en gevuld met vintage- en allerlei tweedehandsspullen. Alles heeft een geschiedenis, van de koffiekopjes tot de wc-bril. Hier werkt Maxime aan haar eigen modelabel en heeft Gordon een plek voor zijn grote verzameling wielershirts.
In Opende, Groningen, hebben Ymkje en Yelwin een oude boerderij. Zij houden van het zogenaamde 'slow boeren', waarbij ze hun vee de tijd geven in alle gezondheid op te groeien. Het is geen alledaags vee, dat zij hebben: Schotse Hooglanders en Herefordkoeien. Met name de Schotse Hooglanders met hun rode vacht en gigantische horens zijn een lust voor het oog. Yelwin voert de kleine kudde tegenover zijn huis met wat hooi bij, de overige kuddedieren doen nuttig werk in een nabijgelegen natuurgebied.
Culinair expert
Alain Caron ontmoet in Liessel de Noordbrabantse Mariëlle van Lieshout bij haar oesterzwammenkwekerij. Sinds kort maakt ze samen met food innovator Doreen Westphal vegetarische worst. Deze is gemaakt van de voetjes van de oesterzwam. Die voetjes smaken precies hetzelfde als de hoed, maar werden altijd weggegooid. Om deze voedselverspilling tegen te gaan, verwerken ze nu duizenden kilo's ongebruikte voetjes tot vegetarische worst.
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger en
Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op zaterdag 20 januari door de KRO.