Chef-kok
Ramon Brugman bereidt vandaag tataki van tonijn. Tataki klinkt alsof het een ingrediënt is, maar dat is het niet. Het is een manier van bereiden uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis bijna rauw worden opgediend. Het wordt kort geroosterd en dan gemarineerd. Dit kan dus alleen met vers vlees of verse vis die geschikt is voor rauwe consumptie. Bij de tataki van tonijn maakt Ramon wasabimayonaise, zoetzure komkommerrolletjes, oosterse vinaigrette en zoete, oosterse uitjes.
In Amsterdam ontmoet culinair expert
Alain Caron een man met een passie voor tafelzuren, Oos. Je kent het vast: Amsterdamse uien in het zuur, zilveruitjes, augurken, noem maar op. De zurenpassie zit kennelijk in de genen, want ook Oos' grootvader was al inlegger. Oos vindt het een uitdaging om te experimenteren met nog veel meer producten die in het zuur ingelegd kunnen worden en samen met sterrenchefs verzint hij regelmatig nieuwe producten. Alain wil dat inleggen ook wel eens proberen.
Marieke Schatteleijn krijgt een unieke kans om het Groningse waddeneilandje Rottummeroog te bezoeken. Tot 1965 woonde hier slechts één familie: die van de eilandvoogd, maar tegenwoordig is het eiland alleen voor vogels, schelpen en zeehonden. Mensen komen er alleen op expeditie. In een vissersboot is het een tocht van een paar uur over de waddenzee, daarna een uur 'droog vallen'. Collega-boswachter Jaap Kloosterhuis maakt de tocht 25 keer per jaar en raakt niet uitgepraat over de flora en de fauna van het ongerepte eilandje.
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger en
Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op zaterdag 18 november door de KRO.