Alain bezoekt een Gelders landgoed met Aberdeen Angusrunderen en Marieke gaat per supboard door een veenpolder in de Zaanstreek. Op Heerlijkheid Leur vlakbij het Gelderse Wijchen verblijven bijzondere Schotse runderen: de Aberdeen Angus. Otto van Verschuer leidt chef-kok
Alain Caron rond op het landgoed dat al sinds 1748 in de familie is. Eén dag per jaar is voor de runderen én de beheerder heel speciaal. De runderen gaan dan over de weg naar een andere wei. Alain mag helpen bij deze unieke gebeurtenis. Als dank bereidt Alain voor Otto en Liesbeth een heerlijke maaltijd.
Polders, plassen en molens; boswachter
Marieke Schatteleijn is in de Zaanstreek in Guisveld, een van de vele veenpolders. Het gebied kenmerkt zich door de langgerekte weilanden, omgeven door water. Met in het voorjaar heel veel vogels! Ze verkent het gebied met haar collega Dennis Ofman dan ook niet wandelend, maar per boot, per supboard én lopend op het water!
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger en
Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten werd uitgezonden op dinsdag 25 april door de KRO.