Een tour met de boswachter op festival Grasnapolsky & chef-kok Léon is bij Giel; zijn Hereford koeien worden volledig gebruikt na de slacht. Met: Een muziekfestival waar je ook een rondleiding kan doen met een boswachter! Dat is Grasnapolsky. Op 1 van Nederlands grootste natuurgebieden, de Veluwe, organiseert de boswachter Safari’s voor de feestgangers. Naast lekker dansen en muziek beleven is Radio Kootwijk 1 keer per jaar ook de plek waar je wat opsteekt over het natuurgebied!
Chef-kok Léon is in Kessel bij Giel Hermans. Giel heeft een kudde van 400 Hereford runderen. Dit rustige koeienras graast 's zomers in natuurgebieden, maar in de winter staan de meeste dieren in een bijzondere stal. Giel heeft ook een eigen slagerij, zodat hij er zelf voor kan zorgen dat van zijn dieren zoveel mogelijk vlees wordt gebruikt. Léon kiest twee stukjes 'vergeten vlees' uit en maakt er iets heerlijks mee!
De presentatie was in handen van
Alain Caron,
Sharon de Miranda,
Ramon Brugman,
Eva van de Ven,
Martin Stuger en
Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten werd uitgezonden op woensdag 1 maart door de KRO.