Uitzending
AVRO's Kunstuur - AVRO Kunstuur

AVRO Kunstuur

AVRO's Kunstuur

15-6-2014

| 1535 x bekeken | 0 reacties
7
De winnaar van de Hedy d’Anonca-prijs wordt deze week in Kunstuur bekend gemaakt. Verder onder andere een tentoonstelling over de kunstenaar Georges Seurat. Museumgasten Mirko Krabbé en Hanne Arendzen bezoeken een tentoonstelling over deze Franse kunstenaar in het Kröller-Müller Museum.

Dutch Profiles
Sinds de jaren zestig ontwerpt architect Herman Hertzberger (81) publieke gebouwen zoals scholen, culturele instellingen en kantoren. Hij wil dat het individu zich in zijn gebouw vrij voelt, maar ook een eigen plek heeft. Een belangrijk onderdeel van zijn ontwerpen is 'functionele flexibiliteit': de gebouwen moeten zo ontworpen worden dat ze makkelijk met de eisen van de tijd mee kunnen gaan. Hertzberger ontving verschillende nationale en internationale prijzen en onderscheidingen, waaronder twee keer de scholenbouwprijs en de Oeuvreprijs Architectuur van het Fonds BKVB in 2004.

Museumgasten
Hij stierf veel te jong, kunstenaar Georges Seurat werd 31 jaar. Als uitvinder van het neo-impressionisme maakte hij met ontelbare gestippelde – gepointilleerde – verftoetsen zijn schilderijen. Het Kröller-Müller Museum in Otterlo heeft een tentoonstelling gewijd aan Seurat. Kunstenaar Mirko Krabbé en actrice Hanne Arendzen (die net de Zilveren Nipkowschijf heeft gewonnen met de televisieserie RAMSES) bekijken het oeuvre van deze Franse kunstenaar.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur met de titel AVRO Kunstuur werd uitgezonden op zondag 15 juni door de AVRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie