Uitzending
AVRO's Kunstuur - 8-2-2015

8-2-2015

AVRO's Kunstuur

1118 x bekeken | 0 reacties
7
Wie wint de Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015? Presentator Lucas De Man introduceert de vijf genomineerde talenten die vanaf 7 februari in Museum Schiedam hun werk exposeren. De winnaar wordt op 19 maart live in Opium bekendgemaakt.

Dit zijn de vijf genomineerden: Dina Danish, Koen Taselaar, Levi van Veluw, Bram De Jonghe en het duo Sander Breure en Witte van Hulzen.

Dina Danish
De van oorsprong Egyptische Dina Danish (Parijs, 1981) neemt als uitgangspunt voor haar werk een onverwacht, belachelijk onderwerp. Kauwgom bijvoorbeeld. Of tongbrekers. Deze onderwerpen werkt ze vervolgens heel serieus uit.

Koen Taselaar
Tekenaar Koen Taselaar (Rotterdam, 1986) maakt naast tekeningen ook ruimtelijk werk. Zo ontwierp hij een muur van het toekomstige metrostation aan de Ceintuurbaan in Amsterdam.

Bram De Jonghe
Vlaming Bram De Jonghe (Oostende, 1985) is kunstenaar, ingenieur en uitvinder tegelijkertijd. Wat hij ook maakt, zijn werk heeft authentieke verwondering als doel.

Levi van Veluw
Fotograaf en videokunstenaar Levi van Veluw (Hoevelaken, 1985) heeft bekendheid verworven met zijn zelfportretten: tekeningen, foto’s, video’s en sculpturen van torso’s, waarin de huid is vervangen door materiaal als gras, inkt of hout.

Sander Breure & Witte van Hulzen
Sander Breure (Leiderdorp, 1985) en Witte van Hulzen (Bolsward, 1984) maken onder meer installaties, films en foto's. Daarnaast doen ze regelmatig een performance, bijvoorbeeld in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur werd uitgezonden op zondag 8 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie