Uitzending
AVRO's Kunstuur - 3-10-2009

3-10-2009

AVRO's Kunstuur

662 x bekeken | 0 reacties
6
Van de zomer. Actuele terugblik op kunstacties in openbare ruimten. Onder andere aandacht voor de Elephant Parade, Art Zuid en Retreat.

Nieuw in Nederland. Siegfried Woldhek

Museum Atlas van Stolk. Adriaan van Dis in een matrozenpakje, Johan Cruijf op een wolk en Beatrix met een suizende Suzuki Swift. Siegfried Woldhek tekent schrijvers, sporters en politici. Meestal niet flatteus, maar wel treffend. We bekijken de toptekeningen in Museum Atlas van Stolk in Rotterdam. Alexander Pechtold geeft commentaar op zijn eigen portret.

Museumgasten. In het Friese landschap staat museum Belvédère. Youp van 't Hek en Nienke Laverman zien daar moderne Friese kunst.

Programma over hedendaagse kunst. Vier kunstcritici gaan op pad en op zoek naar de hedendaagse kunst in Nederland.

Art Extra Small. Afl. 1. Kinderen kijken naar kunst. Wat zien zij? En hoe ervaren kinderen van rond de acht überhaupt kunst? Tom bezoekt een glinsterend zilveren kunstwerk op de binnenplaats van Museum Boijmans Van Beuningen.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 3 oktober door de AVRO. Te gast waren Adriaan van Dis, Alexander Pechtold en Youp van 't Hek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie