Uitzending
AVRO's Kunstuur - 19-5-2013

19-5-2013

AVRO's Kunstuur

1432 x bekeken | 0 reacties
5
Deze week in Kunstuur een uniek samenwerkingsproject tussen het kunstenaarsduo Heringa/Van Kalsbeek en de bouwers van het bloemencorso uit Zundert. En alweer de laatste aflevering van de serie Hollandse Nieuwe. Je kunt nog tot en met 25 mei stemmen op de beste aankoop.

Hollandse Meesters: Hedendaagse kunst – Berend Strik
Documentaire filmmaker Boris Gerrets heeft een portret gemaakt van kunstenaar Berend Strik. De beeldend kunstenaar bewerkt en creëert foto’s met naald, gekleurde draden en stof. Zo borduurt hij fascinerende collages met verschillende lagen.

Corso: Hedendaagse kunst – Heringa/Van Kalsbeek & Corso Zundert
Het kunstenaarsduo Heringa/Van Kalsbeek verblijft op dit moment drie maanden in Zundert voor een uniek project. Samen met de Zundertse helden, de bouwers van het bloemencorso, werken ze drie maanden aan een serie bijzondere modellen. De werken die tijdens het project ontstaan worden later door Heringa/Van Kalsbeek gebruikt in één groot kunstwerk.

4 Art: Hedendaagse kunst – Zoro Feigl
In 4 Art bezoekt Hans den Hartog Jager (kunstcriticus en schrijver) het universum van beelden kunstenaar Zoro Feigl waarin alles piept, knarst, ruist en beweegt. Werkende machines in een tentoonstellingsruimte die het gevoel van gevaar oproepen maar tegelijk een enorme aantrekkingskracht hebben.

Hollandse Nieuwe
In de laatste aflevering van de serie Hollandse Nieuwe is de presentatie van de aankoop van het Van Gogh Museum te zien. Tot en met 26 mei kan iedereen stemmen op de beste aankoop. Breng hier je stem uit. Op 15 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zondag 19 mei door de AVRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie