Uitzending
AVRO's Kunstuur - 13-9-2015

13-9-2015

AVRO's Kunstuur

1363 x bekeken | 0 reacties
5
In september word traditioneel veel aandacht aan fotografie geschonken met nieuwe tentoonstellingen, de Fotoweek en fotobeurs Unseen. Lucas De Man gaat deze week op bezoek bij drie jonge, Nederlandse topfotografen.

Ahmet Polat (1978)
Lucas De Man gaat op pad met de Turks-Nederlandse fotograaf Polat, die in april dit jaar werd benoemd tot de derde Fotograaf des Vaderlands. Polat staat met name bekend om zijn mode- en straatfotografie waarin hij de spanning tussen het individu en het collectief blootlegt. Speciaal voor de Fotoweek maakte hij de fotoserie 'Kijk! Mijn straat' over Nederlanders in hun alledaagse leefomgeving, de straat. 'Kijk! Mijn straat' is van 6 september tot en met 25 oktober 2015 te zien in Fotodok in Utrecht.

Hanne van der Woude (1982)
In het fotolab ontmoet Lucas de jonge fotografe Hanne die vanaf 2009 een ouder echtpaar volgde en zodoende al het lief en leed van de oude dag documenteerde. In de fotoserie over dit echtpaar 'De wereld van Emmy' ligt de aandacht voornamelijk bij de drieŽntachtigjarige kunstenares Emmy, die een uitzonderlijke fascinatie heeft voor het verzamelen van dingen en beelden. 'De wereld van Emmy' is van 12 september tot en met 6 december 2015 te zien Huis Marseille, Museum voor fotografie in Amsterdam.

Ruth van Beek (1977)
Samen met fotografe van Beek struint Lucas de kringloopwinkel af op zoek naar oude fotoalbums. Ruth van Beek studeerde in 2002 af in een master fotografie aan de Rietveld Academie. Haar werk kenmerkt zich vooral door het uit de context trekken van reeds bestaande fotoís en deze zo te herschikken dat er volledig nieuwe beelden ontstaan.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur werd uitgezonden op zondag 13 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie