Uitzending
Art XS - 19-11-2011

19-11-2011

Art XS

1185 x bekeken | 0 reacties
6
LuciŽnne en presentator Hans den Hartog Jager bezoeken het bos 'De Lustwarande' in Tilburg. In het bos heeft kunstenaar Lara Favaretto een paar blokken van beton neergezet, het heet Macchine del divertimento. Het lijkt wel of mensen in het natte beton zijn gaan zitten. Er staan afdrukken van handen, voeten, ellebogen en billen in! Zou jij in beton gaan zitten om zo een kunstwerk te maken?

Maccine del divertimento
Lara Favaretto komt uit ItaliŽ en heeft 5 betonnen blokken in het bos geplaatst, aan allebei de kanten van het pad. Om de blokken te bekijken moet je wel goed zoeken en door wat struiken en bomen, de blokken zitten dus echt verstopt! Wat betekent nou eigenlijk 'Macchine del divertimento'? Macchine del divertimento betekent letterlijk vermaakmachines. Mensen die de blokken bekijken vermaken zich dan ook enorm! De blokken worden altijd aangeraakt en er wordt vaak over gepraat.

Deze uitzending van het programma Art XS is uitgezonden op zaterdag 19 november door de AVRO. De presentatie was in handen van Hans den Hartog Jager.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie