Uitzending
Argos tv - Annes Erfenis

Annes Erfenis

Argos tv

17-11-2014

| 728 x bekeken | 0 reacties
7
Wie mag haar woord op aarde verkondigen, wie mag haar beeld voeren? Medialogica-aflevering over de gevolgen van de popularisering van Anne Frank. In hoeverre komt de tv-, bioscoop- en theaterheldin Anne Frank nog overeen met het jonge Holocaust-slachtoffer dat haar oorlogsjaren in een dagboek vastlegde? In Annes Erfenis aandacht voor de strijd om wie in de toekomst de beeldvorming van Anne Frank mag regisseren. (op de foto van Heinz-Hinrichs cameraman Frank Moll in Bergen Belsen). Het copyright op het dagboek van Anne Frank verloopt in 2016. Daarmee verliest het Anne Frank Fonds in Bazel haar belangrijkste inkomstenbron. Dit gegeven zet de verhoudingen tussen Anne Frank Fonds en Anne Frank Stichting op scherp. Beide organisaties zijn publiekelijk in een gevecht verwikkeld over wie de ware erfgenaam is van Anne Frank. Medialogica over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van de slag om Anne Frank. Met aandacht voor de laatste plannen van Fonds en Stichting om de hegemonie op de beeldvorming van Anne Frank ook na 2016 veilig te stellen.

Deze uitzending van het programma Argos tv met de titel Annes Erfenis werd uitgezonden op maandag 17 november door Human.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee