Uitzending
Annie M.G. - 3-1-2010

3-1-2010

Annie M.G.

4180 x bekeken | 0 reacties
7
Annie’s man Dick is overleden. Annie is opgelucht, nu kan ze eindelijk weer aan het werk. Flip, haar zoon, begrijpt er niks van, ze moet tijd nemen voor haar verdriet. Maar Annie wil dat hij weggaat, ze kan best alleen zijn.
Annie begint te schrijven over vroeger, over haar jeugd in Zeeland. Ook toen was ze veel alleen. Als kind schrijft ze haar eerste versje voor haar vader, de dominee. Maar de stijve man weet niet hoe hij erop moet reageren. Annie’s moeder daarentegen is apetrots op haar dochter, ze vindt haar kind een genie.
De oude Annie schrijft door tot midden in de nacht. Dan verschijnt de overleden Dick aan haar. Hij vraagt of ze ook over hem gaat schrijven. Annie ontkent, ze weet niks leuks over Dick te vertellen.
Dick protesteert. Hij neemt haar mee naar de begintijd van hun huwelijk en laat zien hoe verliefd ze waren toen Flip nog klein was en ze hun eigen huis hadden.
Annie wil het zich niet herinneren. Ze weet vooral nog hoe onbelangrijk Dick haar werk vond, dat hij op een prijsuitreiking de krant zat te lezen, en hoe hij haar meenam naar godverlaten oorden, terwijl zij het leven in de stad zo nodig had.
Ze twijfelt eraan of ze wel ooit van haar man heeft gehouden. En nu hij dood is, voelt ze zich helemaal door hem in de steek gelaten.
Annie neemt een besluit. Ze gaat weg uit het huis waarin ze zolang samen waren, terug naar de stad, naar Amsterdam.
Ze gaat eindelijk weer leven.

Deze uitzending van het programma Annie M.G. is uitgezonden op zondag 3 januari door de NPS. Hierin werd geacteerd door Sanne Vogel, Annejet van der Zijl, Annemarie Prins en Malou Gorter.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee