Uitzending
Andries - Henk Stoorvogel

Henk Stoorvogel

Andries

15-12-2013

| 2649 x bekeken | 0 reacties
9
Andries Knevel ontvangt christelijke denkers, vernieuwers, markante figuren en inspirerende voorbeelden in de sfeervolle Naarden Vesting.

Elk jaar gaan duizenden mannen een weekend mee de natuur in om zich uit te putten en hun geloof te verdiepen.

Radicaliteit is een woord dat Henk kenmerkt. Toen hij als zestienjarige jongen uitgedaagd werd om de bijbel en christelijke boeken te gaan lezen kwam hij tot geloof en beloofde God: 'U mag me alles vragen: ik zal doen wat u mij vraagt'.

Voor Henk betekende dat onder meer dat hij grote stukken van de bijbel van buiten leerde en dat hij elke ochtend om 06:00 uur opstond om stille tijd te houden. Na een periode van geestelijke eenzaamheid besloot hij met enkele vrienden een week de natuur in te gaan. 'We gingen dingen doen die wij leuk vinden. De bergen in, verhalen vertellen bij het kampvuur, onze fysieke grens opzoeken. Maar ook: bijbellezen en bidden.'

Verandering

Dat ene weekendje met vrienden groeide uit tot een mannenbeweging die inmiddels in acht landen actief is. In zogenaamde karakterweekenden vragen mannen fysiek het uiterste van zichzelf en leren God en elkaar op een nieuwe manier kennen. 'Het is een intense ervaring. Thuisgekomen kunnen mannen niet stoppen met erover te praten. Voor veel mannen betekent het een blijvende verandering in hun leven.'

De presentatie was in handen van Andries Knevel. Deze uitzending van het programma Andries met de titel Henk Stoorvogel werd uitgezonden op zondag 15 december door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie