Uitzending
Andere Tijden Sport - Betty serveert! De strijd van tenniskampioen Betty Stöve

Betty serveert! De strijd van tenniskampioen Betty Stöve

Andere Tijden Sport

12-7-2018

| 614 x bekeken | 0 reacties
4
Tijdens Wimbledon wijdt Andere Tijden Sport een uitzending aan Betty Stöve. Betty Stöve is zonder twijfel Nederlands beste tennisspeelster ooit. Ze is winnares van liefst tien grandslamtoernooien, waarvan zes in het vrouwendubbelspel en vier in het gemengd dubbelspel, en behoort in de jaren zeventig tot de absolute top. Heel bijzonder is dat zij vanaf het prille begin van haar carrière is gefilmd door haar vader. Met dat historisch filmmateriaal als uitgangspunt maakte Andere Tijden Sport een portret van een schuchter meisje dat uitgroeit tot Nederlands eerste grote tennisvedette bij de vrouwen. Over haar weg naar de top, haar strijd voor de emancipatie van het vrouwentennis en haar hoogtepunt in 1977, als ze in maar liefst drie Wimbledon-finales staat. Met o.a. Betty Stöve, Billie Jean King, Virginia Wade en Martina Navratilova.

De presentatie was in handen van Tom Egbers. Deze uitzending van het programma Andere Tijden Sport met de titel Betty serveert! De strijd van tenniskampioen Betty Stöve werd uitgezonden op donderdag 12 juli door de VPRO, de NOS en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee