Uitzending
NL Test - 13-10-2008

13-10-2008

NL Test

795 x bekeken | 0 reacties
6
Van Angolezen en Belgen tot Vietnamezen en Zweden. Van buitenlanders wordt verwacht dat zijn alles weten van de Nederlandse cultuur, maar hoe is het eigenlijk gesteld met de kennis van de gemiddelde Nederlander over zijn buitenlandse buren?

Om de proef op de som te nemen komt de NCRV met de NL Test. In deze eenmalige anderhalf uur durende kennisquiz komen vragen aan bod die je misschien niet durft te stellen aan je buurman, maar waar je wel graag het antwoord op wilt weten.

Vijf kandidaten van verschillende nationaliteiten (Duits, Marokkaans, Chinees, Surinaams en Nederlands) krijgen vragen over internationale tradities en vooroordelen, opmerkelijke gewoonten en bijzondere gebruiken. Waarom schenkt een Marokkaan thee van grote hoogte in een glas? Wat draagt de Duitser onder zijn lederhosen? Klopt het dat je aan een Nederlandse klomp kunt zien in welke streek de eigenaar woont? En waarom pakt een Surinamer een cadeau eigenlijk niet in gezelschap uit?

De vijf deelnemers krijgen ieder hulp van een tribune supporters met dezelfde nationaliteit. Deze supporters mogen hen gedurende de hele kennisquiz adviseren. In elke ronde valt één deelnemer, en dus ook zijn/haar team supporters, af. In de laatste ronde moet de winnende kandidaat vervolgens strijden tegen de landgenoot uit het eigen team, die hem tijdens de quiz het beste heeft geholpen.

Deze uitzending met de titel NL Test is uitgezonden op maandag 13 oktober.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie