Uitzending
Kettingreactie - 13-6-2009

13-6-2009

Kettingreactie

2856 x bekeken | 0 reacties
6
Mr. Domino Day Robin Paul Weijers geeft commentaar bij tv-spektakel

SBS 6 laat 13 juni de grootste kettingreactie van de wereld op televisie zien. Tijdens dit evenement wordt een indrukwekkende kettingreactie in gang gezet van allerlei voorwerpen behalve dominostenen. In totaal vormen de meer dan 10.000 verschillende voorwerpen, waaronder een zestien meter hoge Boeing 767, een parcours van 33 kilometer. Strategisch denkwerk en een handige opstelling zorgen voor het domino-effect. Het presentatieduo Hans Kraay jr. en Nance wordt bijgestaan door Robin Paul Weijers, de man achter Domino Day. SBS 6 zendt Kettingreactie op zaterdag 13 juni om 20.00 uur uit.

Tien verschillende groepen, bestaande uit bijvoorbeeld sporters, cheerleaders, motorrijders of verplegers, hebben maandenlang keihard gewerkt aan een eigen parcours dat bestaat uit voorwerpen die met hun beroep of interesse te maken hebben. Reddingswerkers moeten zich voor hun parcours behelpen met sneeuwscooters, honden en voorwerpen afkomstig uit hun professionele uitrusting. Cheerleaders gaan de uitdaging aan om een parcours neer te zetten met voorwerpen die geliefd zijn bij mannen, zoals auto’s en bierflesjes. De tien parcours vormen samen een spectaculaire kettingreactie die zijn weerga niet kent.

Robin Paul Weijers vergezelt Hans Kraay jr. en Nance op het parcours en licht als expert de knelpunten en technische hoogstandjes toe. “Dit evenement is uniek in zijn soort. We zien vallende auto’s, een menselijke piramide van cheerleaders, brandweerspuiten, een zeeleeuw en een Boeing 767 in een en hetzelfde parcours. Deze uiteenlopende voorwerpen brengen elkaar op bijzondere wijze in beweging. De enorme verscheidenheid van voorwerpen zal de kijker zeker verbazen en de creatieve uitdaging die hier wordt aangegaan is groots.”

Het evenement wordt dit jaar voor het eerst gehouden en is de komende drie jaar ook nog exclusief bij SBS 6 te zien. Naast Nederland en Duitsland, zenden ook Noorwegen en Zweden het spektakel uit.

In deze uitzending van Kettingreactie was Robin Paul Weijers te gast. Deze uitzending met de titel Kettingreactie werd uitgezonden op zaterdag 13 juni.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie