Uitzending
Planet Elektro - 24-11-2018

24-11-2018

Planet Elektro

638 x bekeken | 0 reacties
8
Leo Blokhuis duikt in de wereld van de elektronische muziek en stelt zich de vraag: hoe hebben elektronische instrumenten de muziek veranderd? In deze documentaire reizen we van Engeland tot Amerika en Japan tot AustraliŽ op zoek naar de geschiedenis achter het ontstaan van elektronische muziek. Hierbij brengen we onder andere een bezoek aan de Moog-fabriek en de Roland-fabriek. Uiteraard ontbreekt ons eigen land ook niet in dit rijtje. Met interviews met onder anderen Arthur Baker, Farley Jackmaster Funk, Egyptian Lover, Roger Linn (uitvinder van de Linn Drum), Peter Vogel (uitvinder van de Fairlight), Rick Wakeman, leden van O.M.D., The Human League, Gary Numan, Derrick May, Juan Atkins, Armin van Buuren en Martin Garrix. Planet Elektro is een vervolg op de NTR-documentaire DISCO uit 2014, waarin Leo Blokhuis de geschiedenis van de discomuziek ontrafelt.

In deze uitzending van Planet Elektro was Armin van Buuren te gast. De presentatie was in handen van Leo Blokhuis. Deze uitzending met de titel Planet Elektro werd uitgezonden op zaterdag 24 november door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee