Uitzending
Sterrenfietsen Voor ALS - 21-7-2013

21-7-2013

Sterrenfietsen Voor ALS

968 x bekeken | 0 reacties
6
Over Sterrenfietsen

Het begon in 2004 met een grap, toen een regisseur op de set van de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden zijn acteurs uitnodigde om eens een keertje op de fiets te stappen in plaats van altijd maar mee te doen aan voetbaltoernooitjes. Na een aantal fietstochtjes kreeg de toen kersverse Olympisch kampioene Leontien van Moorsel lucht van het initiatief en daagde de soapies uit om de Alpe d’Huez te beklimmen.

Waar Lance Armstrong eerder die zomer in een klimtijdrit van Bourg-d’Oisans naar Alpe d’Huez een tijd van 37 minuten en 36 seconden liet noteren en Van Moorsel in topvorm de klok na 45 minuten stil liet staan, kwam Bas Muijs na 1 uur en 11 minuten als eerste boven op de top van Alpe d’Huez aan. Een uitstekende prestatie, net zoals die van al zijn collega-acteurs, die allemaal zonder af te stappen naar boven reden.

Veel acteurs hadden er ineens een nieuwe hobby bij en gingen op zoek naar een nieuwe uitdaging om voor te trainen. In 2006 werd de Mont Ventoux beklommen. Dit keer werd er voor een goed doel gereden, want met de zware beklimming werd geld opgehaald voor de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Na een spannend duel met Bas Muijs bereikte Chris Tates na 1 uur en 51 minuten als eerste de top van de legendarische Tour de France-col.

De voorbereiding en tocht leverden veel publiciteit op. En de fietsende acteurs, die intussen als Sterrenfietsteam door het leven gingen, kregen landelijke bekendheid.

Sinds de beklimming van de Mont Ventoux stroomden bij de organisatie van het Sterrenfietsteam de uitnodigingen binnen om deel te nemen aan verschillende fietstoertochten.

Om de organisatie van het Sterrenfietsteam te optimaliseren en om nog meer geld voor het goede doel in te kunnen zamelen, werd in januari 2011 de Stichting Sterrenfietsen opgericht.

De Stichting Sterrenfietsen beoogt een betrouwbare en transparante organisatie te zijn die door deelname van het Sterrenfietsteam aan toertochten geld inzamelt voor het goede doel.

Deze uitzending met de titel Sterrenfietsen Voor ALS is uitgezonden op zondag 21 juli.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie