Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Wit Licht - 18-7-2013

18-7-2013

Wit Licht

886 x bekeken | 0 reacties
6
In het hart van Afrika woedt al jaren een burgeroorlog. Maar Eduard Zuiderwijk, kok en restauranthouder in een dorpje in Oost-Afrika, heeft er geen weet van. Tot de beste vriend van zijn tienjarige zoon Thomas wordt ontvoerd.

Thomas speelt vaak met Abu. Hij is het zoontje van een werknemer van Eduard en woont in een dorpje in de buurt. Maar wanneer Abu op een bepaalt moment niet meer komt opdagen, is Thomas ontroostbaar. Abu blijkt samen met een groep kinderen ontvoerd te zijn door een groep rebellen. Eduard, de vader van Thomas, besluit op zoek te gaan naar Abu.

Na een gevaarlijke zoektocht door de jungle weet Eduard het kamp van rebellenleider Obeke te bereiken. Tot zijn verbijstering ziet hij dat de kleine Abu in niets meer lijkt op het jongetje dat hij ooit was. Eduard probeert Abu te redden, maar de jonge soldaat wil niet meer terug.

Kok Eduard wordt gespeeld door Marco Borsato. Hij is al ruim tien jaar ambassadeur van War Child. Borsato wilde met deze film het probleem van kindsoldaten aan de kaak stellen. Veel onderdelen van het filmscript zijn daarom ook gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Deze uitzending met de titel Wit Licht is uitgezonden op donderdag 18 juli. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie