Uitzending
Alziend oog - Herman van Veen

Herman van Veen

Alziend oog

13-11-2005

| 1211 x bekeken | 0 reacties
5
Gast: Herman van Veen - Na een lange periode waarin geen interview met hem verschenen is, heeft Annemiek Schrijver in deze uitzending voordrachts- en levenskunstenaar Herman van Veen te gast. 'Herinner je, en vergeet niet' is zijn levensmotto. "We moeten ervaringen bewaren. In de Japanse cultuur gaat men met een werknemer die met pensioen gaat heel anders om dan hier. Daar blijft zo'n man een raadgever, hij blijft ook na vertrek behouden voor een bedrijf. Er is daar een diep geworteld ontzag voor mensen met ervaring. Dat gaat verder dan alleen praktische kennis, het gaat ook om hun levenservaring. In ons land, met de vergrijzing voor de deur, doen we iets heel vreemds. We maken ons vooral zorgen om de groep ouderen. Terwijl we juist veel profijt van ze kunnen hebben. Ik pleit voor veel meer respect en ontzag voor de senior in onze maatschappij."

Deze uitzending van het programma Alziend oog met de titel Herman van Veen is uitgezonden op zondag 13 november door de IKON. Te gast was Herman van Veen. De presentatie was in handen van Annemiek Schrijver.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee