Uitzending
Altijd Wat - 8-4-2014

8-4-2014

Altijd Wat

1744 x bekeken | 0 reacties
6
Het gesprek: George van Houts
Theatermaker en acteur George van Houts leefde het afgelopen jaar in twee uitersten. Aan de ene kant het succes van de theatervoorstelling De Verleiders, over de Vastgoedfraude, en aan de andere kant de slopende ziekte van zijn vrouw, actrice Leonoor Pauw. Ze overleed bijna een jaar geleden aan de gevolgen van kanker. Inmiddels staat Van Houts met het tweede deel van De Verleiders op de bühne. Dit keer gaat het over de Ahold-affaire. En binnenkort komt de film Brozer uit, waarin de ziekte en de aftakeling van Leonoor werd vastgelegd. George van Houts is bekend van het cabaretduo Van Houts en de Ket.

Altijd Was: Zure regen
Dertig jaar geleden werd er groot alarm geslagen over ‘zure regen’, waardoor bossen stierven. Harde maatregelen volgden, die ook nog effectief bleken.

Bezuinigingen GGZ: meer medicijnen, minder therapie
Op de geestelijke gezondheidszorg is de afgelopen jaren flink bezuinigd en een nieuwe bezuinigingsronde staat voor de deur. Het gevolg: minder therapie en meer medicatie.

Generaal: niet meer bezuinigen op defensie
Door de situatie op de Krim mogen we niet nog meer bezuinigen op defensie. Dat zegt de commandant der strijdkrachten Tom Middendorp in een interview met Trouw.

De presentatie was in handen van Ghislaine Plag. Deze uitzending van het programma Altijd Wat werd uitgezonden op dinsdag 8 april door de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie