Uitzending
Altijd Wat - 5-2-2013

5-2-2013

Altijd Wat

1009 x bekeken | 0 reacties
3
Vluchtkerk
Wat moet je als uitgeprocedeerde asielzoeker in Nederland als je geen weg terugziet? In Amsterdam-West is een kerk omgedoopt tot de Vluchtkerk. Het huurcontract loopt eind maart af en de toekomst voor deze mensen is onduidelijk. Ondertussen helpen bekende en minder bekende vrijwilligers, van christen tot kraker, de kerk gaande te houden. Verslaggever Wilfred Scholten vraagt zich af wat hij van de Vluchtkerk moet vinden? Is het een daad van barmhartigheid of biedt het vooral valse hoop aan de 129 uitgeprocedeerde asielzoekers die er sinds december wonen?

Het gesprek is deze week met Alex Boogers. Collega auteurs lopen met hem weg en recensenten schrijven lovende recensies. Zes romans heeft hij op zijn naam staan maar voor het grote publiek is hij een volslagen onbekende. Oud-kickbokser Alex Boogers voert van kinds af aan een permanente strijd om erkenning. Verslaggeefster Ghislaine Plag zocht het best bewaarde literaire geheim van Nederland op in zijn woonplaats Vlaardingen.

In de Feit of Fictie zoekt Altijd Wat uit of melk goed is voor elk. Dagelijks drie glazen melk is gezond. Althans dat is het advies van het Voedingscentrum. Ook komen er dagelijks reclames voorbij met de stelling dat melk gezond is. Maar is dat ook echt zo? Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 5 februari door de NCRV. Te gast was Alex Boogers. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie